Program

MIDVINTERINVENTERING 2021
Lördag den 16 jan, reservdag söndag den 17 jan. Fågelskådning över hela Dalsland, där minst två skådare i varje lag ställer upp. Mer info kommer på ”Dalslandsskådarn”, Facebookgruppen ”Fåglar på Dal” och hemsidan.

VINTERFÅGLAR INPÅ KNUTEN 2021
Fredag – måndag den 29 jan – 01 feb. Den stora årliga räkningen av fåglar vid våra fågelmatningar. Läs mer på BirdLife Sveriges hemsida: http://www.birdlife.se. DOF guidar vid fågelmatningar på flera platser. Mer information på ”Dalslandsskådarn”, ”Fåglar på Dal” och hemsidan.

ÖRNSKÅDNING RUNT MELLERUD
Någon söndag i februari. Många par havsörnar häckar idag runt Vänern, och så länge det finns öppet vatten kan de ses även vintertid. Nederbörd och dimma är inga bra förutsättningar, så vi väljer en dag när vädret är lämpligt. Information om utflyktsdag och samling kommer på ”Dalslandsskådarn”, ”Fåglar på Dal” och hemsidan.

VÅR VID HÄSTEFJORDEN
Under mars – maj en utflykt per månad för att följa vårsträcket. I mars börjar vi med sångsvan, gäss och havsörn för att i maj avsluta med nordliga vadare och alla tropikflyttarna. Och vi kan säkert räkna med någon överraskning. Information om utflyktsdag och samling kommer på ”Dalslandsskådarn”, ”Fåglar på Dal” och hemsidan.

ÅRSMÖTE 2021
Onsdag den 24 mars, kl 19:00. Stallet, Mellerud. Årsmötesförhandlingar. Rapport från rapportkommittén. Från fågelmarkerna, som vanligt något intressant program, dock ej klart i skrivande stund. DOF bjuder på fikabordet. Alla naturvänner önskas välkomna till en trevlig kväll.